В началото на октомври започна третото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“. Конкурсът се организира от Мария Мутафчиева, лицето на „Мери Бойс Бенд”, издателска къща „Знаци” и Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев”. В надпреварата  могат да се включат ученици от цялата страна, от VII до XII клас включително.

Желаещите да участват трябва да изпращат по три свои стихотворения на свободна тематика на сайта на ГПАЕ „Гео Милев“. Срокът за изпращане е до края на октомври, а награждаването на победителите ще се състои на 3 ноември от 17.30 ч., в Английската гимназия.

„Преди две години издадох своите ученически стихове в малка, красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“. Скоро след това се появи идеята за Национален поетичен конкурс с това име. И ето, днес сме на прага на Третото му издание. До мен в тази идея стоят: Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист, издател и главен редактор на вестниците „Черноморски фар“ и „Фактор”, пише Мери.

Тя се обръща към младите хора със следните  думи: „Вярвам, че има много млади хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света. Искам да разбера какво мислиш, какво те вълнува, в какво вярваш! Какво пишеш? Пишеш ли? Тръгна ли вече по „непознатите улици“ на творчеството? Сподели мислите си с нас. Изпрати свои стихове на свободна тематика за Третото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“. Ако си ученик от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за теб”.

В категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“ ще бъдат отличени по три творби. Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса можете да намерите на сайта на гимназията: http://gpaeburgas.org/MARY/.

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат грамоти и награди от ГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“, музика и книги от Мери. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на 3 ноември. „Аз също ще ви чакам там! Ще четем заедно стихове и ще пеем песни на Мери Бойс Бенд”.

Related Projects