georgi_gavrilov1Георги Гаврилов е роден на 15 юни 1991 в София. Учил е английски, френски и унгарски. През 2014 защитава за бакалавър по Физика в СУ “Св. Климент Охридски”. От 2012 работи в Института по ядрени изследвания и ядрена енергетика. Автор е на публикации в периодичния печат – „Литературен вестник”, в. „24 часа”, списание „Щастие” и др.

През 2014 печели първо място в Националния конкурс за поезия „Море” (Бургас) и конкурса „Ирелевант” на Фондация „Буквите” (София), както и второ място на конкурсите на името на Веселин Ханчев, Георги Черняков и Боян Пенев през 2015 и на името на Тобромир Тонев през 2016 г. Има номинация в конкурса „Магията Любов” (Казанлък).

„Корабен дневник на книжната лодка” е дебютната му книга (Издателска къща „Знаци”, 2015 г.).

През март 2016 година книгата получава извънредна награда на Сдружението на българските писатели за успешно участие на млад автор в Националния литературен конкурс на името на Христо Фотев. Месец след това „Корабен дневник на книжната лодка“ печели голямата награда за дебютна поетична книга – бронзов Пегас, на конкурса  „Южна пролет“ в Хасково.

През 2016 г. в Издателска къща „Знаци“ излиза и втората му книга – „Пиета“, която веднага е забелязана от литературната критика.