Д-р Петър Стефанов е завършил Икономическия университет във Варна. Специализирал е в УНСС и Великотърновския университет. Парапсихолог на свободна практика. Председател на фондация „Пси”. Автор е на книгите „Парапсихология в бизнеса и мениджмънта“, „Левитация и психокинеза“, „Парапсихологията сред другите науки“, „Истински истории за духове“

Истински истории за духове:

Душите на покойниците са около нас и през цялата история на човечеството са намирали начин да показват своето присъствие. Защо някои от тях са злонамерени, а други – любящи, как да ги разпознаваме и да общуваме с тях?

Парапсихологията изучава свързаните с тази област теми. Важно е да се избавим от суеверния страх, предизвикван все още от всичко, имащо отношение към въпросите на смъртта, за да можем да подхождаме към тази проблематика без предубеждение и с отворено съзнание.

В книгата са разгледани автентични случаи на контакти с отвъдното, които на пръв поглед шокират, но всъщност имат за цел да ни накарат да се замислим върху вечните въпроси на живота и смъртта.