Новини

Пейо Пантелеев събра 150 стихотворения и песни за юбилей

Книгата „От любов изгарям” съдържа много хитове от последните 35 години

e63671facfa1bbd4fbeb877e162652b8Тази година е щастлива за юбиляря Пейо Пантелеев. Само преди седмица песента по неговото стихотворение „Без сбогом”, изпълнена от Галя Ичеренска, донесе в Бургас „Златен кестен”. Песента спечели трета награда, наред с друга песен, изпълнена от Васил Петров, на Международния фестивал за нова песен в стил поп, рок и други в областта на популярния жанр, който се проведе в Петрич. Песента беше изпълнена и на благотворителен концерт в края на миналата седмица в Бургас.

Популярният поет успя да събере около 150 свои стихотворения и текстове за песни и книгата му вече е под печат. Стиховете в сборната юбилейна книга са написани през последните 35 години. Има и нови, но има и вече популярни и обичани. „Рождество“, „Звезда“, „Здравей, как си, приятелю“, „Обич“, „Старият мост“, „Навяват преспите тъга“, „Шепа пепел”, „Две звезди”, „За теб, любов” и други се изпълняват с успех като песни от Ваня Костова, Тони Димитрова, Фамилия „Тоника“, Боян Михайлов, Галя Ичеренска и други български певци.

Книгата на емблематичния за Бургас поет ще бъде представена на 7 октомври /сряда/ в бургаското Казино от 18, 30 часа. Тя е наречена много сполучливо „От любов изгарям”, а многобройни приятели и фенове на Пейо Пантелеев се надяват и останалите текстове в нея да попаднат под вещите на ръце на български композитори и изпълнители.

Вашият коментар