Новини

Капитанът на бургаската поезия Пейо Пантелеев представи „От любов изгарям“

Дъждът и силният вятър не попречиха на стотиците почитатели и приятели на бургаската поезия да се насладят на творчеството на обичания Пейо Пантелеев.
Лирикът представи своя дългоочакван сборник с поезия „От любов изгарям“. Премиерата му се състоя 22 години след първата издадена книга „Малка, тъжна, нежна, грешна“, а зала „Петя Дубарова“, на Културния център се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват. Сред гостите на вечерта бяха Севдалина Турманова, зам.- областен управител на Бургас, Мария Бенчева, директор на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, маестро Стефан Диомов, певицата и музикален педагог – Галя Ичеренска, поп изпълнителят Захари Чернев, много артисти и музиканти.
„Пейо Пантелеев няма нужда от представяне. Песните и стиховете, които всички ние знаем наизуст, остават вечна бургаска класика“, каза на премиерата Йорданка Ананиева, зам.-кмет по „Култура и образование“ в Община Бургас.
150 авторски стиха и текстове на хитови песни от репертоара на най -обичаните бургаски изпълнители са събрани в сборника „От любов изгарям“. Място в книгата намират и най-новите творчески произведения на поета. Всяка книга има пореден номер и посвещение от автора, което я превръща в библиографска рядкост.

Уникалният сборник представи бургаският журналист и издател Румяна Емануилиду.

„Благодарен съм за всичко. Тук са дъщерите ми, внучките, приятелите ми. Толкова е уморително да искаш и да се оплакваш. Аз съм запомнил, че не е достатъчно да искаш, основното е да го пожелаеш“ – сподели Пейо Пантелеев с неподправеното си чувство за хумор и настроение. Два часа след представяне на книгата „От любов изгарям“ доайенът не спираше да дава автографи и да получава поздравления.
Сборникът „От любов изгарям“ е част от програмата на Есенни литературни празници – 2015 година, организирани от Община Бургас.

Вашият коментар