Конкурс "Непознати улици"

Тръгва петият национален литературен конкурс „Непознати улици“

Здравейте!

Предстои Петото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“. С името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд назовах и стихосбирката с моите собствени ученически стихове. Точно след нейното издаване се роди идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна, които са от VII до XII клас включително. До мен в тази идея стоят: Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист и издател.

Вярваме, че има много млади хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Искаме да разберем какво мислят, какво ги вълнува, в какво вярват, какво пишат… Тръгнали ли са вече по „непознатите улици“ на творчеството?

Споделете мислите си с нас! Изпратете свои стихове на свободна тематика за Петото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас:

Аз, Мария Мутафчиева, издателска къща „Знаци“ и Профилирана гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас, те каним да изпратиш в периода 1-31 октомври 2016 г. три свои стихотворения, като посочиш това, което смяташ, че те представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете, ще отличим първенците и ще ги наградим след есенната ваканция, през първите дни на ноември. Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса можеш да намериш на сайта на гимназията: http://gpaeburgas.org/MARY/

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат грамоти и награди от ГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“, музика и книги от мен.

Очакваме и твоите стихове! Успех!

Мери

Вашият коментар