Блог

Излезе новият брой на списание „Изгрев“

Новият брой на сп. „Изгрев“ – издание на Сдружение „Общество за духовни изяви“ и Издателска къща „Знаци“, представя художникът Иван Пенков и неговите стенописи в Търговско-индустриалната камара (днес областна управа в Бургас), заснети от сина му – торежисьорът Джони Пенков.

Соня Кехлибарева показва историята на Бургас от началото на миналия век, запечатана от фотографа Иван Манчев, както и старата градска мода.

В списанието има още разговор с Антони Георгиев за хуманитарната криза, която преживяваме в момента.

In Memoriam – Пътешествие с Любен Петков, акцията „Спасени книги”, откъси от най-новите романи на Керана Ангелова „Видение в Мемфис“ и на Ана Боянова „Да се родиш виновен“ – част втора, както и стихове на Анго Боянов можете да прочетете още в списанието.  Представени са последните издания на националните литературни конкурси „Море“ и „Непознати улици“ и техните открития.

Включени са рецензии на Марин Бодаков („Размножаването на света е вътре в нас“) за издадените от ИК „Знаци“ световни автори Стивън Дън, Били Колинс и Теодор Рьотке, носители на наградата Пулицър за поезия и на Добрина Топалова („Българската култура: територия на изговарянето“) за поредицата Лица на Румяна Емануилиду.

Разказани са събития, инициирани от членовете на Общество за духовни изяви като изработване и поставяне в градска среда на скулптурата на Петко Благоев-Пандира и създаване на Къща на музиката в дома на композитора Георги Шагунов.

Новият брой на сп. „Изгрев“ ще бъде разпространяван активно по време на Есенните литературни празници през октомври в Бургас.

 

 

 

 

korica1-4

Вашият коментар