Блог

Среща с носителя на Наградата за поезия на Южна пролет` 2016

new-image411Днес (11 ноември, петък) в бургаския Дом на писателите от 18 часа ще се проведе среща с носителя на извънредната награда за млад автор на Националния литературен конкурс на името на Христо Фотев и носител на тазгодишната награда за поезия на Южна пролет.

Георги Гаврилов е роден на 15 юни 1991 в София. Учил е английски, френски и унгарски. През 2014 защитава за бакалавър по Физика в СУ “Св. Климент Охридски”. От 2012 работи в Института по ядрени изследвания и ядрена енергетика. Автор е на публикации в периодичния печат – „Литературен вестник”, в. „24 часа”, списание „Щастие” и др.

През 2014 печели първо място в Националния конкурс за поезия „Море” (Бургас) и конкурса „Ирелевант” на Фондация „Буквите” (София), както и второ място на конкурса „Веселин Ханчев” (Стара Загора). Има номинация в конкурса „Магията Любов” (Казанлък).

„Корабен дневник на книжната лодка” е дебютната му книга (Издателска къща „Знаци”, 2015 г.). През март 2016 година книгата получава извънредна награда на Сдружението на българските писатели за успешно участие на млад автор в Националния литературен конкурс на името на Христо Фотев. Месец след това „Корабен дневник на книжната лодка“ печели голямата награда за дебютна поетична книга – бронзов Пегас, на конкурса „Южна пролет“ в Хасково.

През 2016 г. в Издателска къща „Знаци“ излиза и втората му книга – „Пиета“, която веднага е забелязана от литературната критика. Редактор на книгите е Керана Ангелова. Представят ги Катерина Стойкова-Клемер и Румяна Емануилиду. Музикална част – младата певица, завършила Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас Светла Георгиева.

gavrilov

Вашият коментар