Блог

ИК „Знаци“ представя Илеана Стоянова в Бургас

Илеана Стоянова е наследник на знатните възрожденски родове на Добри Чинтулов и Сава Доброплодни. В Бургас тя ще представи книга със събрана любовна лирика, която наскоро Съюзът на българските писатели определи като събитие.

Редактор на изданието е поетът Георги Константинов, който преди години, след смъртта на Петя Дубарова (тогава главен редактор на сп. „Родна реч“), прави и невъзможното да събере и издаде първата книжка със стихове на Петя Дубарова „Аз и морето“.

Стиховете на Илеана Стоянова са публикувани многократно в сп. „Пламък“, сп. „Орфей“, сп. „Везни“;  сп. „Страница“; сп. „Понеделник“;  сп. „Български писмена“; в. „Литературен вестник“; в. „Труд“; в. „Преса“; в. „Словото днес“ и други издания. Превеждани са на френски, сръбски и македонски. Тя е автор на девет публикувани стихосбирки. Нейни творби са включени и в двутомната библиофилска антология „Български поетеси. Избрано“ (1997, под съставителството на Блага Димитрова), както и в двуезичното (българо-френско) литературно списание „Български писмена“.

При съставянето на книгата със събрана любовна лирика „Лятото на астрите“ ( ИК „Знаци“) авторката споделя, че е била вдъхновена от музиката и историята на Мелоди Гардот. Изпълнения на американската джаз и блус певица ще звучат и по време на представянето на „Лятото на астрите“ на 7 юни от 18 часа в Дом на писателя (ул. „Вола“1, пл. „Баба Ганка“) в Бургас. Водещ на вечерта ще бъде Добрина Топалова.

?

?

koritsa-ileana

Заповядайте!

Вашият коментар