Блог

ИК „Знаци“ чества 10 години с премиера на биографична книга за Юлия Огнянова

Издателска къща „Знаци“ отбелязва своята 10-годишнина с премиера на биографична книга за великата режисьорка Юлия Огнянова. Ще бъде прожектиран и филм с архивни кадри за нея и вдъхновения от нея славен Театър АБ.


Събитието ще се състои на 1 ноември – Деня на будителите, от 18 часа в залата на Дома на писателите на ул. Вола 1 /пл. Баба Ганка/ в Бургас.

Целият почти 100-годишен живот на Юлия Огнянова може да бъде своеобразен документ на времето, в което е живяла. Дълбоко ненавиждаща спекулата, тя не направи капитал от биографията си в никое от времената, в които живя – преди и след 1944 или след 1989 година. Реши да отвори вратата и да направи публично своята равносметка в момента, в който сметна, че това минало вече не носи дивиденти.

Юлия Огнянова искаше да направи своята изповед, както и да остави завещанието си във вид на писмо към своите студенти. За жалост излизането на книгата „Юлия Огнянова – автопортрет за разпознаване“ от печат new-imagey-1стана дни след нейната кончина. Представяме книгата в рамките на 40-те дни от кончината на Юлия Огнянова. В подготовка е и своеобразното нейно завещание във вид на писмо и уроци.

Вашият коментар