Блог

Пейо Пантелеев разкри какво е всъщност богатството

Какво е всъщност богатството – материалното? Може ли да се сравни една скъпо струваща кола с едно приятелство, с една искрена любов? Тези въпроси са провокирали поетът Пейо Пантелеев да напише историята „Съкровището” и тези въпроси той постави пред ученици от III и IV класове и техните учители в СУ „Димчо Дебелянов” в Бургас, където книгата оживя.

Бургаският култов автор, известен с текстовете си на много популярни песни, бе посрещнат със „Здравей, как си, приятелю”, а след това децата се превъплътиха в герои от „Съкровището”.

Малките умници буквално заляха автора с въпроси, докато разберат как е написана самата история, кой е първият негов текст, как се става писател и че най-лесно се пише за деца, защото е най-искрена и чиста любовта към тях. След това поне половин час вземаха автографи за спомен.

Пиесата „Съкровището” е наградена на Национален конкурс за българска драматургия и може да бъде поставена от всеки театър. Като книга тя е издадена от ИК „Знаци” и може да бъде намерена в някои от книжарниците на Бургас и в страната. Книгата е предназначена за цялото семейство и е богато илюстрирана от художничката Невена Ангелова.Peyo_sreshta IMG_2095

Вашият коментар