Конкурс "Море"

Конкурсът очаква вдъхновените от морето

Младите таланти могат да изпращат своите творби за участие в националния литературен конкурс „Море“ – 2016 г. до 10 април 2016 г. на адрес: Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985 “ – гр. Бургас, к/с „Меден рудник”, бл. 425 (партер).

Литературният конкурс „Море” включва кратки литературни жанрове – поезия и есе. Морето е вдъхновение и за тези, които са родени край него, и за тези, които не са. Участниците са от различни краища на страната – София, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Търговище, Видин, Свищов, Разград, Роман и др.

„Всеки, изкушен от литературата в един или друг момент, е посветил стих, мисъл, ред на морето… Младите хора умеят да пишат и търсят изява на своето творчество. Едно такова място е Национален литературен конкурс „Море”. Изключително приятен е фактът, че някои от авторите са участници и в предходни издания”, споделят организаторите.

По традиция журито се избира от утвърдени имена в литературния живот на Бургас и страната. Председател на журито за 2016 г. е Катерина Стойкова – Клемер – поет и главен редактор на издателство Accents Publishing – САЩ и членове д-р Добрина Топалова – литературовед и критик и Румяна Емануилиду – публицист и журналист.

Композиторът Стефан Диомов определя специалната награда „Стихотворение – текст за песен”.

Издателска къща „Знаци“ дава голямата награда – издаване на стихосбирка на отличения участник.Национален литературен конкурс "Море"ovskom-more

Вашият коментар